dstar linking 3

druk hier voor je D-Star gids

volg ons op twitter

druk hier

wegwijs in DMR

druk hier voor je CPS DMR gids

Fusion_freq

fusion frequenties en node ID

 

 

ON0WAL in de lucht in Fusion AMS

Van de redactie. Mechelen Walem . Sinds vanmiddag is ON0WAL in de lucht op 439.075 -7,6 MHz. De repeater staat in AMS: zowel gewone FM gebruikers als C4FM/Fusion gebruikers zijn  dus welkom op de repeater . Node nr is  18630 en 28630 bron: ON4AMI

Guide to set up a MMDVM hotspot on DV Mega & Raspi 3

ON3FV’s MMDVM host – druk voor grotere versie

Van de redactie. Wil je eens stoeien met een host voor een multi-mode DV modem ? Filip ON3FV zette alles netjes op een rij : je kans om van start te gaan. Druk op de foto voor een grotere versie en druk hier voor de handleiding. Bedankt om je kennis te delen Filip : dat is echte hamgeest !

From the editor Do you want to play with a host for a multi-mode modem ? Filip ON3FV made the manual to get you started. Click on the photo to enlarge it and click  here for the manual. Thank you for sharing your knowledge Filip: that’s true hamspirit! 

Setup a MMDVM Hotspot – 20161212

ON0VA Fusion & D-Star terug in de lucht en on-line

dvrptrJVan de redactie ON0OVA Fusion 145.5875 -0.6MHz en ON0VA D-Star 438.225 -7.6 MHz zijn terug in werking. Dank aan ON7SD, ON4AIM en ON4TOP voor de ondersteuning !

 

ON0VA in onderhoud

Van de redactie ON0VA gaat vandaag in onderhoud. De ON0VA D-Star repeater had de laatste dagen ON0VA antenne nov 2015“keuren”. Daarom gaat de PC op de hotondberg terug naar de shack om alles na te zien en de oorzaak te verhelpen. De ON0VA Fusion repeater gaat  in “stand alone” en werkt enkel in plaatselijke mode. De Wires-X server voor berichten en foto server in fusion is eveneens tijdens het onderhoud uit. Het Wisperbaken ON0VA blijft gewoon in de lucht op alle HF banden. Kiekjes van ON0VA hier of druk op de foto.

Firmware update 1.04 voor Kenwood TH D74

Van de redactie. Kenwood heeft een nieuwe firmware-versie voor de TH D74 on line. Met 1.04 is er een thd74probleem opgelost waarbij de zendontvanger rebootte zonder aanwijsbare reden. Ook zijn de bevestigings piepjes of je signaal goed over de repeater komt nu zoals het hoort en zijn er geen onnodige foutmeldingen bij reflector gebruik. GPS data in NMEA wordt nu juist verzonden, de aanduiding ATT is nu ook zichtbaar in DV DR mode. Een voor het scannen geblokkeerd geheugenkanaal kan nu wel geselecteerd uit de geheugenlijst. Scannen verloopt zoals het hoort wanneer er op de 2 ontvangers gelijktijdig gescand wordt.  Updaten gaat snel maar vergeet niet eerst je instellingen te bewaren voordat je de TH D74 flashed. Meer over de update hier of druk op de foto. Eigen berichtgeving | ON9CC

Fusion nieuws: ON0MLB & ON0OST

ON0MLB

druk klik voor grotere versie | foto : ON6MID

Van de redactie | Genk : Kort nieuws ON0MLB is officieel in de lucht vanuit Genk. “De antenne staat nog niet op zijn uiteindelijke hoogte, maar dat is een kwestie van tijd.” Dat zegt Michel ON6MID de repeater-verantwoordelijke. De repeater  staat in AMS mode: Hierdoor kan hij plaatselijk ook gewoon in FM gebruikt. Subtoon is 131,8 Hz. De repeater heeft als thuis room Belgium North (27035). Op de foto : De repeater in zijn rek, hieronder de HRI200 modem en de laptop voor Wires-X verbinding.  Bovenop in de bubbeltjes plastic de duplexer.         | Oostende: Kort nieuws ON0OST is voor even uit de lucht. Zijn Wires-X server staat nog aan en ON0OST is dus virtueel te bereiken, ook zo voor room Belgium North. Maandag is ON0OST weer via de ether te werken. bron : ON6MID | ON4AIM | eigen berichtgeving. De volledige Fusion-lijst zit hier.

ON0OSB Fusion blijvend in de lucht en aan Belgium North

ONOSB

foto ON&BR druk voor meer info

Van de redactie | BruggeBart, ON7BT laat ons weten dat ON0SB Fusion vanaf heden officieel vergund is. Daardoor is de repeater blijvend in de lucht op 439.43750 MHz -7,6 voor Brugge en wijde omgeving. De repeater is verbonden met room Belgium North. ON0OSB staat in AMS (auto mode selection) en werkt daarom ook in  “gewoon” analoog FM met subtoon 79,7. Druk op de foto voor meer info over ONOOSB. Meer frequenties met Fusion repeaters hier.  Bron : ON7BT Bart 

Firmware update 1.03 voor TH D74

Van de redactie.  Kenwood heeft firmware voor de THD74 0p V1.03 gebracht. Check de software van je toestel zo : menu 991. Staat die niet op V1.03 dan kan hij geüpdatet worden. Enkele verbeteringen zijn opgenomen in deze versie. Waaronder beter het beter werken met sommige hotspots en enkele APRS bugs zijn opgelost . Altijd beter om je toestel op de laatste stand te hebben. Lees altijd de aanwijzingen.  Meer hier. (tip:ON9CC bedankt Frank)

update !!! settings TH D74

Van de redactie. Hierbij een reeks van instellingen waar je mogelijk wat aan hebt om je TH D74 in gang te duwen. Alle displayBelgische D-Star repeaters zitten er in, en ook de meest recente lijst van analoge repeaters. Tevens enkele aprs frequenties en andere instellingen om te beginnen. Update 2 oktober: 10-4-6m repeaters en bakens toegevoegd en aanpassing in call voor CCS linking (dank aan Aimé ON4AIM voor tip) Klik op de foto voor de laatste update , of klik hier

ON7SD maakt video met TH D74

Bedankt Dirk !